Hur allas loppis startade

AllasLoppis

En plattform där butiker och privatpersoner båda kan köpa och sälja!

Reduce

Reuse

Recycle

Hur allas loppis
startade

Sverige är ett av de ledande länderna för återvunna produkter och vart du än går i Sverige kan du alltid hitta någon som ställt ut på loppis eller någon secondhand-butik. Oavsett om du befinner dig i en liten by eller en större stad. Det finns till och med olika sorters secondhand-butiker där vissa säljer kläder andra säljer möbler, skor, böcker, klänningar, leksaker, köksartiklar eller till och med möbler. Du kan bokstavligen hitta allt.

Som mamma till två små och ett heltidsjobb har det alltid varit väldigt svårt för mig att ägna lite tid specifikt åt att gå och sälja mina begagnade föremål eller till och med in ett bra och rimligt företag för att hjälpa mig att sälja mina produkter. De var antingen för långt bort för mig eller för dyra för mig att tycka att det är värt det.
Efter att jag upptäckt att jag äger en massa produkter som jag verkligen inte behöver längre och då jag vägrat att slänga dem eller donera eftersom de har en

viss betydelse för oss alla här hemma så ville jag verkligen hitta en lösning på detta. Vi här hemma vill hitta ett nytt hem för dessa produkter och om jag vill tänka miljövänligt så föredrar jag att sölja dem. På så sätt kan jag både hjälpa miljön på något sätt, ge en andra chans för produkterna och föremålen jag äger och även tjäna lite pengar på vägen. Detsamma gäller för köparna, de kan både spara lite pengar och även hjälpa miljön.

Om fler handlar second hand betyder det mindre slöseri. Om många gör små förändringar blir de kombinerade effekterna automatiskt positiva. Vi behöver helt enkelt producera mindre, köpa mindre och slänga mindre.

Då jag är delägare i ett teknikföretag så bestämde jag mig för att köra min idé till mitt team och se hur tankarna går. Jag förklarade hur jag ville har upplägget så de får en idé hur de ska bygga något åt mig. Det visade sig att teamet älskade idén och efter lite forskning så kom vi fram till vad vi har idag: En plattform speciellt designad för begagnade produkter där alla kan köpa och sälja vad som helst när som helst. Det var här vi fick vårt motto: ”köp och sälj vad som helst, när som helst, var som helst”

Från det ögonblicket började resan och veckor senare kunde jag se den första designen och nästan omedelbart efter det vad allasloppis.com född och tillgänglig för allmänheten.

När du använder allasloppis.com känner du direkt skillnaden än från vanliga appar eller plattformar där du köper och säljer dina produkter. Min tanke är att jag inte ville ha en normal plattform, jag vill att säljaren och köparen ska känna hela e-handelsupplevelsen. Jag vill att säljarna ska känna den fulla flexibiliteten genom att välja sin egen prisstrategi, vilket ombud de vill skicka med, lägga till sina egna fraktpriser, varumärket sin egen profil, lägga till sin egen retur- och återbetalningspolicy, för att kunna lägga till moms om alla, skapa egna kuponger osv. Ännu viktigare ville vi ha en mycket tydlig och enkel instrumentpanel för säljaren så att de till exempel kan se hur mycket de sålde och hur mycket de tjänat. Köparen kan till exempel följa säljarens butik eller namn, chatta med säljaren och skicka frågor, alla detta genom ett och samma system. Vi ville också att köparen skulle känna den fulla upplevelsen när han bläddrar i katalogen, söker efter produkter under olika kategorier, kontrollera säljarens profil innan hen handlar något och betala så som att handla från ett normalt och stort varumärke.

Tillgängliga betalningsmetoder är Swish, Visa, MasterCard, Apple Pay och google play så att kunden kan ha fler val att handla på.

Det spelar ingen roll om du har ett fåtal produkter eller 100+ du kan alltid dra nytta av allasloppis.com och om du är ett begagnat företag lovar vi dig att du kommer att älska plattformen, speciellt om du använder den inbyggda lagerhanteringen, e-bokföring, där allt är på plats.

Även när säljarna lägger upp produkter är produkterna inte bara begränsade till allasloppis.com webbplats utan automatiskt kommer deras produkter att synkroniseras till våra sociala medier, google business, google-handlare och Facebook-butik. Vi arbetar konstant med SEO på allasloppis.com eftersom vi vill att alla i Sverige ska se dina produkter. Som vi alltid säger “ju fler som ser desto mer som köper” och det är vad vi har åtagit oss att göra.

Att sälja dina begagnade föremål och produkter med allasloppis.com är det enklaste sättet att göra gott och må bra av det. Kläderna vi inte bär längre och produkten vi inte använder har kraften att skapa förändring.

Plattformen är gratis att registrera sig på. Vi har en viss procentandel vi tjänar efter en lyckad försäljning, vilket betyder att vi inte tjänar något innan dina varor och produkter har sålts. Du kan definitivt uppgradera till en större plan för att minska vår andel ytterligare och ladda upp fler produkter. Du är välkommen att vara med genom att trycka här. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta mig via e-post genom att trycka här.